„КАЛЕЙДОСКОП НА МЕЧТИТЕ“

   Сред истинска феерия от цветове и много настроение премина празникът на изкуствата и спорта, организиран от Регионално управление на образованието – Велико Търново на 12 февруари 2024 г. Ученици на различни възрасти танцуваха, пяха, твориха и демонстрираха технически спортни умения, превръщайки инициативата в истински калейдоскоп, сглобен от мечти, надежди, стремежи и много усилия.

Домакин на празника бе най-голямото училище в областта – СУ „Емилиян Станев“, което посрещна над 300 участници от групите и отборите, сформирани във Велико Търново по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ на МОН.

„Калейдоскоп на мечтите“ стартира със спортен празник, на който бяха проведени игри и демонстрации на техническите умения на участници в отборите по хандбал, футбол и баскетбол на ОУ „Бачо Киро“ , ОУ „П. Р. Славейков“, СУ „Емилиян Станев“, ПГТ „Д-р Васил Берон“ и СПГИ „Д-р Петър Аладжов“. Особено атрактивни бяха изпълненията на малките мажоретки от ОУ „Бачо Киро“ с ръководител Габриела Иванова и на прекрасните момичета от танцов състав „Зумба Чика“ към СПГИ „Д-р Петър Аладжов“ с ръководител Вероника Гунчева.

В актовата зала на училището се събраха малки и големи танцьори и певци, чието представяне бе много емоционално и изпълнено с професионализъм. Сред участниците бяха групите „Емоджи кидс“ от СУ „Емилиян Станев“ и „Хаштаг“ от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, двете вокални групи на СУ „Вела Благоева“, пеещите момичета от ПГСАГ „Ангел Попов“, младите изпълнители на ОУ „Бачо Киро“, красивите танцьорки от балета на СУ „Емилиян Станев“ и групите за народни танци към СУ „Владимир Комаров“ и СУ „Вела Благоева“. Младите таланти представиха народни танци и хора, вокални и инструментални изпълнения на живо, азиатски танци и балет.

За особената атмосфера на празника допринесоха и петте ателиета от направление „Приложни и изящни изкуства“, разположени във фоайето пред актовата зала: „Арт работилница“ при СУ „Владимир Комаров“ с ръководител Лазаринка Ганчева, чиято запазена марка е рисуваната коприна; ателие „Пролетна магия“ на ПГСАГ „Ангел Попов“ с ръководител инж. Зоринка Попхристова, специализирано в изработката на арт аранжировки от екоматериали – скандинавски мъх, цветя, дърво; ателие „Вела Арт“ на СУ „Вела Благоева“ с ръководител Даниел Терзиев за рисунки платна и акварелен картон; ателие „Керамика“ на ОУ „П. Р. Славейков“ с ръководител Гергана Пенова за изработка на традиционната за района Търновска сграфито керамика; ателие „Изобразително изкуство“ при ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ с ръководител Йоанна Манева, владеещи различни техники за рисуване – графика, живопис, линогравюра акварел; скица на човешка фигура. Участниците показаха свои творения, като едновременно с това демонстрираха и тяхната изработка.

Всички участници получиха грамоти със специално създаденото лого „Калейдоскоп на мечтите“ и с пожелание все така упорито да следват своите мечти.

Празникът бе уважен от представители на Община Велико Търново, СБУ – Велико Търново, експерти от Регионалното управление на образованието, директори и учители от град Велико Търново. 

съобщения

Сигнали за корупция, жалби:

Велико Търново
ул. Арх. Георги Козаров 1,
стая №8, тел. 062/616314 rio_vt@ruo-vt.bg

Подаване на сигнали по вътрешен канал – изтегли