Домакинът на мероприятието, СУ „Георги Измирлиев“, най-голямото горнооряховско училище, посрещна ученици от новосформирани училищни групи, официални лица, спортни и културни дейци, готови да подкрепят младите хора в стремежа им заедно да изграждат и развиват своите личностни качества.

Част от програмата на тържеството бяха мажоретния състав към ОУ „Иван Вазов“ – Горна Оряховица, акробатични изпълнения на бронзовите медалисти от Световното първенство в Швейцария Данаил и Мартин Николови от СКА „Джим денс“ с треньор Йорданка Кочева и на ученици от клуб по спортна акробатика „Локомотив-21“ с треньор Александра Александрова. Проведени бяха и демонстративни срещи по футбол между отборите на „ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „Георги Измирлиев“ и по баскетбол между учители и ученици от училището домакин.

Модул „Изкуство“ бе представен от първокласници – приказни герои от новосформираната театрална група „Раховче“ и музикални изпълнения на народни песни и танци. Празникът завърши с изява на известния детски духов оркестър „Джуниър бенд“ към СУ „Емилиян Станев“ – Велико Търново.

Сред присъстващите официални гости на тържеството бяха Димитър Здравков, началник на кабинета на министъра на образованието и науката, г-жа Петя Райкова, заместник-областен управител, г-н Григор Минков, заместник-кмет на община Горна Оряховица,  Бончо Генчев и Илиян Киряков, футболни звезди от световното първенство през 1994 г., Антоанета Тодорова-Селенска, световен шампион по хвърляне на копие, Аделина Колева, един от най-добрите вокални педагози в България.

В НП „Заедно в изкуството и в спорта“ участват общо 41 училища от област Велико Търново. В Модул „Изкуства“ са включени 34 училища и са сформирани общо 66 групи в три направления – 22 музикални, 31 танцови и 13 театрални групи. В Модул „Спорт“ участват 37 училища със 15 отбора по баскетбол, 34 по волейбол и 25 по футбол. Професионалисти и от двете сфери са ангажирани като ръководители на групите/отборите, за да предадат своя опит и знания, отборен дух, воля и амбиция за изява и развитие.

съобщения

Сигнали за корупция, жалби:

Велико Търново
ул. Арх. Георги Козаров 1,
стая №8, тел. 062/616314 rio_vt@ruo-vt.bg

Подаване на сигнали по вътрешен канал – изтегли