На 13.02.2020 г. Историческият музей в Горна Оряховица отново отвори вратите си за ученици, родители и гости, които присъстваха на открит урок по български език и литература на тема „Фолклорен/традиционен календар – магията на Еньовден“.

Урокът е „епизод“ от реализацията на спечеления от СУ „Вичо Грънчаров“ проект по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда”, Модул „Културните институции като образователна среда“. Сред музейните експонати, съхранили миналото на региона, учениците от V в клас и тяхната учителка Пепа Колева представиха традиционни български празници и обичаи с помощта на презентации, драматизация, танци и песни.

Акцент в урока бе пресъздаването на Еньовден, един от най-красивите и щедри празници, скътал в душата на хората почитта към природата и нейната чудодейна сила.

Светлина, цветни венци и вълшебният глас на талантливата Ивета Попхристова, изпълняваща космическата песен ,,Излел е Дельо хайдутин“ – ентусиазмът и пламъкът в очите на децата, получиха заслужени овации и искрени похвали от страна на всички присъстващи.

съобщения

Сигнали за корупция, жалби:

Велико Търново
ул. Арх. Георги Козаров 1,
стая №8, тел. 062/616314 rio_vt@ruo-vt.bg

Подаване на сигнали по вътрешен канал – изтегли